Ovsená kaša so zeleným čajom
Júl priam láka k podnikaniu výletov a vymýšľaniu všelijakých aktivít. Aby ste na ne mali dostatok energie, potrebujete určite kvalitný základ – raňajky! Pripravte si rýchlu a výživnú ovsenú kašu nabitú antioxidantmi zo zeleného čaju.
Ingredience
Postup prípravy
Najprv si v menšom hrnci pripravte výluh zo zeleného čaju. Vodu uvarte a nechajte v nej čaj lúhovať 3 minúty. Potom vrecúška alebo čajové lístky vyberte a pridajte ovsené vločky. Miešajte, kým vločky nezmäknú.
Podľa chuti môžete pridať aj pár kúskov sušeného ovocia (brusnice, hrozienka, morušu), ktoré krátko povaríte. V horúcom výluhu nasiaknu a kašu zľahka osladia. Hotovú kašu môžete prípadne zmiešať s lyžičkou medu a hneď servírovať.
Na záver misku ozdobte čerstvým ovocím, orieškami alebo obomi a máte raňajky bohaté na vitamíny a zdraví prospešné látky, ktoré vám dodajú energiu minimálne na celé dopoludnie.
Tak a teraz – hor sa za dobrodružstvom! :)