Korenené sušienky s cejlónskym krémom
Ahmad Tea je v Českej republike už 30 rokov a pri tejto príležitosti sme pre vás pripravili niečo špeciálne. Náš ambasádor a majster cukrár pán Josef Maršálek pripravil recept na Korenené sušienky s cejlónskym krémom, ktoré potešia chuťové zmysly aj tých najjemnejších jazýčkov. Poďte si s nami pripraviť tieto jedinečné sušienky!
Cesto:
180 g hladkej múky
20 g kukuričného škrobu
75 g cukrovej múčky
70 g masla
1 vajce M
2 g kardamónu
2 g cejlónskeho čaju
1 g škorice
1 g soli
Čajová ganache
160 ml smotany na šľahanie (125 g)
7 g cejlónskeho čaju
200 g bielej čokolády okolo 40 %
25 g masla
Na záver:
5 g zlatej metalickej farby
25 ml čistého alkoholu
POSTUP:
Zmiešame a rozomelieme cukor a čaj, pridáme korenie a soľ. Túto zmes nalejeme do misky, pridáme múku, kukuričný škrob a studené maslo a vypracujeme na mrveničku. Nakoniec rýchlo vmiešame vajcia. Dobre prikryté cesto vložíme na 30 minút do chladničky, aby odpočívalo.
Na prípravu ganache zmiešame smotanu a čaj, a za stáleho miešania necháme zovrieť a krátko povaríme. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme lúhovať aspoň 15 minút, potom scedíme a dobre vyžmýkame. Mali by sme získať približne 125 g čajového krému. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme ochutenú smotanu a vyšľaháme metličkou do hladka. Nakoniec vmiešame zmäknuté maslo. Povrch pripravenej náplne prikryjeme potravinovou fóliou a necháme pri izbovej teplote zhustnúť.
Odpočinuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 - 3 mm, vykrajujeme požadované tvary a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 160 °C do svetlo zlatista. Sušienky necháme vychladnúť a potom ich zlepíme pripravenou náplňou pomocou cukrárskeho vrecka. Nakoniec povrch potrieme zlatou farbou rozmiešanou v alkohole. Recept je na 20 kusov.
Dobrú chuť!