Čokoládové košíčky so zeleným čajom
Trinásty september patrí každoročne všetkým milovníkom nezameniteľnej chute kakaových bobov. Oslávte spoločne s nami Medzinárodný deň čokolády! Vyrobte si lahodné čokoládové košíčky s jemnou príchuťou zeleného čaju a užite si aspoň chvíľku sladkého hriechu.
Ingredience
Doba prípravy: 60 minút + doba tuhnutia
Smotanu nalejte do menšieho hrnca a pridajte 3 čajové vrecúška.
Približne 5 minút zahrievajte na miernom ohni a miešajte, kým smotana nedostane čajovú chuť.
Vrecúška potom vyberte.
Druhý hrniec naplňte približne do polovice vodou a dajte ju variť. Ako náhle sa voda začne variť, položte na hrniec žiaruvzdornú misu tak, aby sa nedotýkala vodnej hladiny a nechajte v nej rozpustiť 200 g bielej čokolády spoločne s maslom.
Do zmesi prilejte aj smotanu.
Všetko spolu miešajte, kým sa nevytvorí kompaktný krém.
Nechajte ho vychladnúť, prikryte ho a uložte do chladničky minimálne na 4 hodiny – ideálne však cez noc, aby krém dostatočne stuhol a bolo možné ho vyšľahať.
Potom opäť nad horúcou vodou rozpustite zvyšok bielej čokolády.
Pripravte si košíčky a štetcom ich vytrite vrstvou bielej čokolády a na pár minút ich uložte do mrazničky stuhnúť.
Medzitým si nad horúcou vodou rozpustite horkú čokoládu.
Čokoládu nechajte trošku vychladnúť nie však stuhnúť.
Košíčky potom vytrite ešte vrstvou tmavej čokolády a vložte do mrazničky a opäť nechajte stuhnúť.
Z chladničky vyberte vychladený krém a vyšľahajte do tuha. Pôjde vám to rýchlo, pretože krém je vďaka čokoláde hutný.
Na záver z čokoládových košíčkov jemne odstráňte papierovú časť a každý košíček pomocou vrecúška naplňte krémom a posypte troškou čaju zo zvyšného vrecúška. Podávajte vychladené.
Dajte nám vedieť, či sa vám recept podaril.
Užite si krásny Medzinárodný deň čokolády!