Ázijská polievka so zeleným čajom
Nenechajte sa skoliť nádchou ani bacilmi, ktoré vás môžu aj na niekoľko dní vyradiť z bežného života. Spoľahnite sa na prevenciu a uvarte si ázijskú polievku, ktorá váš organizmus posilní, príjemne prehreje a navyše aj skvelo chutná! Hlavná ingrediencia? Zelený čaj.
Ingredience
Nalejte vodu do hrnca a pridajte čajové vrecúška, cesnak, zázvor, sójovú omáčku a ocot. Spoločne priveďte do varu, znížte teplotu a duste 5 minút. Potom vyberte čajové vrecúška, pridajte slíže a mrkvu, ktorá bude pekne chrumkať.
Pokiaľ ju naopak chcete mäkšiu, môžete ju vhodiť do hrnca už na začiatku varenia s ostatnými surovinami. Varte približne 2 minúty, kým slíže nezmäknú.
Podávajte ozdobené čerstvou zelenou cibuľkou a korianderom.
Do mierne vychladnutej polievky môžete ešte skúsiť na záver pridať lyžicu medu, vďaka ktorej bude jemne sladká. Med sám navyše obsahuje veľa vitamínov, minerálov a enzýmov, ktoré telu a zdraviu prospievajú.
Nachladenie ani chrípka nemajú šancu!